Arriba, Arriba! Ándale, Ándale!
Γεύση από το Μεξικό: Nachos με πικάντικο κιμά
Θέλεις μια συνταγή με τέλεια τραγανά Nachos και πικάντικο μοσχάρι;
Θα την έχεις, και μάλιστα χωρίς τύψεις!
Διάβασε παρακάτω την συνταγή.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 35-40'
Θερμίδες: 400 kcals
Βήμα: 3 και 4
Θα χρειαστείς:
100γρ τορτίγια chips χαμηλών θερμίδων
100γρ τριμμενο cheddar χαμηλών λιπαρών
1 χούφτα κόλλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή πράσινη πιπερίτσα τσίλι, λεπτοκομμένη
4 ελιές μαύρες , λεπτοκομμένες
4 κσ γιαούρτι 0%
Για το πικάντικο μοσχάρι με το τσίλι:
λάδι σε σπρέι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες και κυβάκια
1 κγλ κύμινο
1 κγλ κανέλα
1 κγλ κόλιανδρο
300 γρ εξαιρετικά άπαχο κιμά μοσχάρι
2 κσ πελτέ ντομάτας
400 γρ κον κασέ
200 γρ κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα
300 ml ζωμός βοδινού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Για το πικάντικο τσίλι κιμά: ψεκάστε ελαφρά την κατσαρόλα με λάδι και βάλτε τη σε μέτρια φωτια. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε τις πιπεριές τσίλι και τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.Προσθέστε τον πελτέ, το κον κασέ, τον ζωμό και τα φασόλια και αφήστε το να βράσει.
Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να έχει πήξει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα το γούστο σας.
Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ και τοποθετήστε τη σχάρα στο ψηλότερο σημείο. Σε ταψί προσθέτετε τα τσιπς τορτίγιας με τα 3/4 του τριμμένου τυριού και το τοποθετείτε στη σχάρα. Προσθέστε από πάνω τον πικάντικο κιμά με ένα κουτάλι , αφήνοντας κενά. Πασπαλίζετε με τις φέτες τσίλι, τις μαύρες ελιές και το υπόλοιπο τυρί.
Ψήστε στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Χωρίστε το σε 4 πιάτα και σερβίρετε με το φρέσκο κόλλιανδρο και το γιαούρτι.
*Για να γίνει γεύμα 500kcals σερβίρετε κάθε μερίδα με 2κ.σ guacamole και 4 κ.σ καυτερή σάλτσα.
Καλή όρεξη!