Δοκίμασε να φτιάξεις ένα εύκολο Γλυκόζινο ρύζι με χοιρινό.

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Θερμίδες: 400 kcals ανα μερίδα
Λίπος: 6γρ
Βήματα: 3 και 4

 

Υλικά:
80γρ ρύζι μπασμάτι
Ελαιόλαδο
250γρ άπαχο φιλέτο χοιρινό, σε κύβους ( αφαιρείται όλο το ορατό λίπος)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε στικς
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
100γρ μπιζέλια
2 φέτες ανανά σε κονσέρβα από φυσικό χυμό, στραγγισμένες και κομμέρες σε κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για την Γλυκόξινη sauce:

1κ.σ light soy sauce
1κ.σ σέρι
1κγλ λευκό ξύδι
2κ.σ χυμό ανανά ( από την κονσέρβα)
1κ.σ πουρέ ντομάτας
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1κ.σ κορν φλαουρ

 

Μέθοδος:

  1. Ετοιμάζετε την γλυκόξινη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Παράλληλα, ψεκάζετε ένα ζεστό γουοκ ή τηγάνι με λάδι. Όταν ζεσταθεί αρκετά προσθέτετε το χοιρινό και τσιγαρίζετε για 4 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και τον αρακά. Τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά αλλά ακόμα αρκετά τραγανά.
  5. Προσθέστε τον ανανά και στη συνέχεια ανακατέψτε τη γλυκόξινη σάλτσα. Τηγανίζετε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να καλύψει ομοιόμορφα το χοιρινό και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με μαύρο πιπέρι.
  6. Αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και στη συνέχεια μοιράστε το σε 2 μπολ. Προσθέστε από πάνω το γλυκόξινο χοιρινό.

 

*Για το Βήμα 5 , χρησιμοποιήστε 110γρ ρύζι και 340γρ χοιρινό. Αυτό θα προσθέσει 100 θερμίδες.