Δοκίμασε να φτιάξεις ένα εύκολο Γλυκόζινο ρύζι με χοιρινό.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Θερμίδες: 400 kcals ανα μερίδα
Λίπος: 6γρ
Βήματα: 3 και 4
Υλικά:
80γρ ρύζι μπασμάτι
Ελαιόλαδο
250γρ άπαχο φιλέτο χοιρινό, σε κύβους ( αφαιρείται όλο το ορατό λίπος)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε στικς
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
100γρ μπιζέλια
2 φέτες ανανά σε κονσέρβα από φυσικό χυμό, στραγγισμένες και κομμέρες σε κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την Γλυκόξινη sauce:
1κ.σ light soy sauce
1κ.σ σέρι
1κγλ λευκό ξύδι
2κ.σ χυμό ανανά ( από την κονσέρβα)
1κ.σ πουρέ ντομάτας
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1κ.σ κορν φλαουρ
Μέθοδος:
- Ετοιμάζετε την γλυκόξινη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, ψεκάζετε ένα ζεστό γουοκ ή τηγάνι με λάδι. Όταν ζεσταθεί αρκετά προσθέτετε το χοιρινό και τσιγαρίζετε για 4 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και τον αρακά. Τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά αλλά ακόμα αρκετά τραγανά.
- Προσθέστε τον ανανά και στη συνέχεια ανακατέψτε τη γλυκόξινη σάλτσα. Τηγανίζετε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να καλύψει ομοιόμορφα το χοιρινό και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με μαύρο πιπέρι.
- Αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και στη συνέχεια μοιράστε το σε 2 μπολ. Προσθέστε από πάνω το γλυκόξινο χοιρινό.
*Για το Βήμα 5 , χρησιμοποιήστε 110γρ ρύζι και 340γρ χοιρινό. Αυτό θα προσθέσει 100 θερμίδες.