Θές να γίνεις δημιουργικός με το The 1:1 Diet Spicy Couscous; Έλεγξε αυτή τη νόστιμη συνταγή!
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C
- Ψεκάστε ελαφρά τα ρεβίθια με λάδι και τοποθετήστε τα σε ένα κύπελλο με το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και την καπνιστή πάπρικα. Προσθέστε ένα τσίμπημα αλατιού και ανακινήστε τα απαλά μέχρι να ανακατευθούν καλά.
- Απλώστε τα ρεβίθια σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, γυρνόντας τα μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά. Αφαιρέστε τα κρυώσουν λίγο.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε το πράσινο πιπέρι, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες σε ένα τηγάνι. Βάλτε το σκόρδο ανάμεσα στα λαχανικά και πασπαλίστε με βότανα. Ψεκάστε ελαφρά με λάδι, με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύοντάς το στα ψητά λαχανικά. Επιστρέψτε στο φούρνο για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα βότανα. Πιέζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέσα στα ψημένα λαχανικά μαζί με κορίανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ενώ τα λαχανικά μαγειρεύονται, ετοιμάστε το Πικάντικο Κουσκούς από το The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Τοποθετήστε τα καρυκεύματα, τα ψητά λαχανικά και το Πικάντικο Κουσκούς σε ένα ρηχό μπολ. Ψεκάστε με βαλσαμικό ξύδι.
Μερίδες: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Θερμίδες: 200kcal (+ 200kcal για πικάντικο κουσκούς)
Βήμα: 2
Συστατικά
100g κονσερβοποιημένα ρεβίθια, ξεπλύνονται και στραγγίζονται
½ κουταλάκι του κύμινο
Μια πρέζα σκόνη τσίλι
Μια πρέζα καπνιστή πάπρικα
Ψεκάστε το λάδι
½ πράσινο πιπέρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
80γρ κολοκυθάκια, σε χοντρές φέτες
80 γραμμάρια ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο, μη αποφλοιωμένο
2 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
1 κλαδάκι φρέσκου δενδρολίβανου
80γρ λάχανο
Μια χούφτα κορίανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φακελάκι Πικάντικο κουσκούς από The 1:1 Diet
Βαλσαμικό ξύδι για ψεκασμό
Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι