Χρόνια πολλά και καλά! Άλλη μια χρονιά που τα Χριστούγεννα είναι πιο ιδιαίτερα για όλους μας, παρόλα αυτά η χαρά, τα χαμόγελα και η αγάπη δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ελπίζουμε να περάσατε υπέροχα και να απολαύσατε το γιορτινό τραπέζι!

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας δώσει μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να επανέλθετε μετά το τραπέζι και να μπορέσετε να απολαύσετε τις υπόλοιπες γιορτές χωρίς τύψεις και ενοχές!

1. Άμεση επαναφορά: Εφόσον κάνεις πρόγραμμα τότε με τη βοήθεια του συμβούλου σου θα πρέπει να γυρίσεις στο αρχικό σου πρόγραμμα και να συνεχίσεις μεχρι την Πρωτοχρονιά.

2. Περπάτημα: Μην περιμένεις την συνδρομή στο γυμναστήριο με το νέο έτος, μπορείς να ξεκινήσεις να περπατάς καθημερινά. Βγές βόλτες στην υπέροχα στολισμένη πόλη σου , με ασφάλεια πάντα και φορώντας τη μάσκα σου. Ένας καλός στόχος είναι να προσπαθείς να κάνεις 10000 βήματα ημερησίως.

3. Πράσινο τσάι: Σύμμαχος για το κρύο αλλά και στην βοήθεια διαχείρησης του βάρους. Οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι φαίνεται πως βοηθούν το ήπαρ να χρησιμοποιήσει το λίπος για ενέργεια ποιο γρήγορα. Μπορείς να το καταβαλώνεις κάθε μέρα σε όποιο πρόγραμμα και αν είσαι , χωρίς ζάχαρη ή μέλι.

4. Φυτικές ίνες και Πρωτεΐνη: Είναι σημαντικό να κρατάμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας σε φυσιολογικές τιμές για να μην πεινάμε. Σε κάθε γεύμα προσπάθησε να έχεις ολικής αλέσεως τρόφιμα και λευκή / αλιπη πρωτεΐνη.

5. Νερό: Δεν θα μπορούσε να λείπει το νερό απο κανένα διατροφικό τιπ. Είναι σημαντικό να ενυδατωνόμαστε κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το έχετε ακούσει, η δίψα μπορεί να μπερδευτεί πολλές φορές με πείνα. Πίνε λοιπόν όλη μέρα γουλιές νερού, θα σε βοηθήσει να μείνεις μακριά και απο τα γλυκά!

6. Απόλαυσε τον ύπνο: Στόχευσε στις 7 ώρες βραδινού ύπνου. Ο ύπνος μπορεί να ισορροπήσει τις ορμόνες μας, την καρδιακή μας λειτουργία και την διάθεση μας. Η έλλειψη αυτού φαίνεται πως οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγεία και παχυσαρκία.

7. Γέλα! : Οι γιορτινές ημέρες είναι για γέλια χαρούμενες φωνές με τους φίλους μας και τους αγαπημένου μας. Το ειλικρινές γέλιο φαίνεται πως βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολικό ρυθμό. Αν γελάς για 10 λεπτά μπορεί να κάψεις από 40 θερμίδες!

Μην αποθαρρύνεσαι αν δεν καταφέρεις να ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές, μικρά βήματα αν καταφέρεις και κάνεις κάθε μέρα θα είσαι πιο κοντά στο στόχο σου!