Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη παρέχει την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί ο διαβήτης ως παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας και τι πρέπει να γίνει, συλλογικά και ατομικά, για καλύτερη πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση της πάθησης.

Η Ημέρα έρχεται επίσης σε μια εποχή που ο κόσμος συνεχίζει να ζει μέσα από την πανδημία COVID-19, η οποία όχι μόνο έχει οδηγήσει σε υψηλό ποσοστό ατόμων με διαβήτη μεταξύ των νοσηλευόμενων ασθενών με σοβαρές εκδηλώσεις COVID-19 και μεταξύ εκείνων που έχουν υποκύψει στον ιό, αλλά έχει επίσης οδηγήσει σε σοβαρή διακοπή των υπηρεσιών διαβήτη.

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί τα 100 χρόνια απο την ανακάλυψη μιας θεραπείας που έχει δώσει εκκατομοίρια ανθρώπους παγκοσμίως, την ινσουλίνη. Μια απο τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα εξακολουθεί να είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία για Διαβήτη τύπου 1. Μέσω των 100 χρόνων απο την ινσουλίνη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  επισημαίνει το τεράστιο χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που χρειάζονται πρόσβαση στην ινσουλίνη για τον έλεγχο του διαβήτη τους, καθώς και βασικών τεχνολογιών όπως μετρητές γλυκόζης αίματος και ταινίες μέτρησης, και εκείνων που έχουν πραγματικά πρόσβαση.

Τα άτομα που ζουν με διαβήτη χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση για τη διαχείριση της κατάστασής τους. Πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη. Επίσης, τα άτομα που ζουν  ή κινδυνεύουν από διαβήτη χρειάζονται πρόσβαση σε υγιεινή τροφή και ένα μέρος για άσκηση. Και τα δύο είναι θεμελιώδη συστατικά της φροντίδας και της πρόληψης του διαβήτη.

Το 2019 ζουσαν 463 εκατομμύρια άνθρωποι με διαβήτη , όπου αυτός ο αριθμός αναμαίνεται να ανέβει στους 578 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030.  Παράλληλα 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη παραμένει αδιάγνωστος με την πλειοψηφία να είναι διαβήτης τύπου 2.  Επίσης, η υψηλή γλυκόζη αίματος κατά την εγκυμοσύνη επηρεάζει σημαντικά 1 στις 6 γεννήσεις παγκοσμίως.

Ο διαβήτης ήταν υπεύθυνος για 4,2 εκατομμύρια θανάτους το 2019. Την ίδια χρονιά , για τον διαβήτη, δαπανήθηκαν τουλάχιστον 760 δισεκατομμύρια δολάρια για την υγεία, ποσό που καταλαμβάνει το 10% του συνόλου των παγκόσμιων δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη.

Στόχος αυτού του έτους είναι οι πόροι, φαρμακευτική αγωγή, τεχνολογίες και στήριξη να είναι διαθέσιμα για όλους και ισάξια.

Η 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan  είναι υπέρ της καταπολέμησης της του Σακχαρώδη Διαβήτη και μέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί πως η απώλεια βάρους βοηθούμενη με meal replacements μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού λίπους, στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στους καρδιαγγειακούς κινδύνους υγείας.

Το μότο της φετικής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτης είναι σαφές, Αν όχι τώρα, πότε;