Βέργαδος Γιώργος

Βέργαδος Γιώργος

Βελτιώθηκε ο σωματότυπος μου αλλά και ο μεταβολισμός μου! Πλέον τρώω φυσιολογικά και δεν παχαίνω!!!
Η έλλειψη του τσιγάρου αντικαταστάθηκε με το φαγητό. Έτρωγα περίεργες ώρες και η διατροφή μου ήταν εντελώς λάθος.
Γλυκά, τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά και σιγά σιγά έφτασα στα 110 κιλά.

 

Έτσι αποφάσισα να εμπιστευτώ την διατροφή και να τη δοκιμάσω.
Όπως όλοι μας βέβαια, στην αρχή ήμουν δύσπιστος. Έτσι πήγα να κάνω εξετάσεις αίματος ένα μήνα αφότου ξεκίνησα, για να δω αν αυτό είχε κάποια επίπτωση στην υγεία μου.

Τα αποτελέσματα που πήρα ήταν εντυπωσιακά. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο γιατρός είναι ότι είχα την υγεία ενός μωρού!

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα αδύνατος. Το κακό βέβαια είναι ότι κάπνιζα πάρα πολύ. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα για να βελτιώσω την υγεία μου. Από το σημείο εκείνο, άρχισα να παίρνω κιλά. Η έλλειψη του τσιγάρου αντικαταστάθηκε με το φαγητό. Έτρωγα περίεργες ώρες και η διατροφή μου ήταν εντελώς λάθος. Γλυκά, τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά και σιγά σιγά έφτασα στα 110 κιλά.

Κατόπιν άρχισαν άλλα προβλήματα. Αυξημένη χοληστερίνη, αρρυθμίες, άπνοιες, δυσκολία στον ύπνο και στις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες και πολλά άλλα. Επίσης είχα αρχίσει να παρατάω τις αγαπημένες μου ασχολίες, την μουσική και τη φωτογραφία γιατί απαιτούσαν πολύωρη ενασχόληση, ορθοστασία, που πλέον με κούραζε και με τα παραπανήσια κιλά είχα χάσει την ενέργειά μου. Σε όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα στις κοινωνικές μου δραστηριότητες.

Όταν δεν αισθανόμαστε καλά με την εμφάνισή μας, αποφεύγουμε να κάνουμε πράγματα. Δεν είμαστε άνετοι στις παραλίες, στις κοινωνικές μας συναναστροφές και κάπου αυτό μας τραβάει λίγο πίσω, σε σημείο που μερικές φορές να απομονωνόμαστε. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και ξυπνάμε. Αποφασίζουμε επιτέλους να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Για μένα ήταν τα 110,1 κιλά.

Αρχικά προσπάθησα με συμβατικές μεθόδους, σε διαιτολόγους και σε γυμναστήρια να επανέλθω στα φυσιολογικά μου επίπεδα. Το πρόβλημα με αυτές τις μεθόδους είναι ότι χάνεις τα κιλά πολύ αργά. Μπαίνεις στην διαδικασία της προσεγμένης, στερητικής πολλές φορές, διατροφής και τελικά διακόπτεις γιατί κουράζεσαι και σωματικά και ψυχικά. Τον Ιανουάριο του 2012, πάνω που είχα χάσει το κουράγιο μου, συναντήθηκα με ένα φίλο από τα παλιά που με σύστησε στα προγράμματα υγιεινής διατροφής της Cambridge. O φίλος μου ήταν ήδη σύμβουλος ενώ είχε δοκιμάσει και ο ίδιος την διατροφή με θεαματικά αποτελέσματα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι θα με παρακολουθεί ένας έμπειρος άνθρωπος σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς να πληρώνω επίσκεψη. Το δε κόστος των γευμάτων της Cambridge ήταν χαμηλό για τα αποτελέσματα που υποσχόταν. Επιπλέον, μέτρησε το γεγονός ότι η διατροφή αυτή δεν ήταν χημική. Αντιθέτως, ήταν υγιεινή, απόλυτα ισορροπημένη με 25 χρόνια έρευνας στο πανεπιστήμιο του Cambridge.

Έτσι αποφάσισα να την εμπιστευτώ και να τη δοκιμάσω. Όπως όλοι μας βέβαια, στην αρχή ήμουν δύσπιστος. Έτσι πήγα να κάνω εξετάσεις αίματος ένα μήνα αφότου ξεκίνησα, για να δω αν αυτό είχε κάποια επίπτωση στην υγεία μου. Τα αποτελέσματα που πήρα ήταν εντυπωσιακά. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο γιατρός είναι ότι είχα την υγεία ενός μωρού! Αυτό μου έδωσε το κουράγιο να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου. Ο στόχος επετεύχθη σε λίγο χρονικό διάστημα, με ευκολία, χωρίς να νιώθω στέρηση και πάνω απ΄όλα βελτιώνοντας την υγεία μου, την φυσική μου κατάσταση και την διάθεσή μου. Μέσα σε πολύ λίγους μήνες έχασα 33 ολόκληρα κιλά καθαρού λίπους και επέστρεψα ξανά στην φυσιολογική κατάσταση που ήμουν πριν 8-9 χρόνια. Με ακόμα πιο βελτιωμένο σωματότυπο, καθώς η διατροφή εξαφάνισε και το τοπικό λίπος που είχα στην περιφέρεια!

Το καλύτερο απ΄όλα είναι ότι βελτιώθηκε ο μεταβολισμός μου, με αποτέλεσμα να τρώω φυσιολογικά και να μην παχαίνω. Εδώ και αρκετούς μήνες έχω σταθεροποιηθεί στα κιλά μου και πλέον απολαμβάνω την καθημερινότητά χωρίς τα σωματικά, ενδεχομένως και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούσαν τα παραπανήσια κιλά μου. Αφού είχα εντυπωσιαστεί με τα αποτελέσματα, αποφάσισα να το διαδώσω σε όλους τους φίλους και συγγενείς μου. Στο στάδιο αυτό, η εταιρεία μου πρότεινε να ενσωματωθώ στην ομάδα των συμβούλων της. Το είδα σαν μια πολύ ωραία ευκαιρία για να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ήδη τα έχω καταφέρει με αρκετούς, έχοντας δημιουργήσει και φιλικές σχέσεις μέσα από αυτό. Η μεγαλύτερή μου ανταμοιβή είναι να τους βλέπω χαρούμενους, να χαίρονται την ζωή τους με υγεία και με μια ωραία εμφάνιση! Και θα συνεχίσω να το κάνω όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν!

Βάρος πριν την εκκίνηση της διατροφής: 110 κιλά
Βάρος μετά το πρόγραμμα : 77 κιλά

Βελτιώθηκε ο σωματότυπος μου αλλά και ο μεταβολισμός μου! Πλέον τρώω φυσιολογικά και δεν παχαίνω!!!


Email